Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

4 - 1
Öxabäckshallen
20 december 2008
15:00

IBK Vänersborg

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBK Vänersborg

Halt!
Här får ingen passera,
här kommer ingen förbi.
Kommer aldrig över nån mera,
så gå är du snäll om ditt liv är kärt.

Ebba Gröns poetiska inledningsstrof i den smäckra balladen "Die Mauer" lägger sin ljudkuliss som en passande allegori över Tygrikets insats i matchen mot Vänersborg. För kanske kände sig de för dagen påsk-gula (?) gästerna som ett gäng östtyskar en tidig augustimorgon 1961, då de möttes av en mur som hindrade dem att nå sina drömmars mål.

Innan matchen hade man från Tygrikets håll noggrant kartlagt Vänersborgs offensiva spelidé och därefter utformat en taktik för att stänga till visa ytor och skära av passningsalternativ och avslutsmöjligheter. Framförallt gällde det att hålla koll på bortre stolpen och inte ge deras forwards något spelrum att börja "zorra". Detta gällde inte minst bortalagets storstjärna Andreas Johansson, som de senaste åren fullkomligt öst in poäng i var och varannan match på ett oerhört imponerande vis.

Att ovannämnde Johansson fick lämna Ladan poänglös för första gången denna säsong med klubban sönderslagen kvar i omklädningsrummet är därför ett bevis så gott som något på Tygrikets prickfria defensiv. För alla gamla nostalgiker på läktaren som alltid hävdat att det ar bättre förr måste matchen dessutom varit ögongodis av bästa julkvalité.

För precis som på de gamla glansdagarna då den beryktade muren myntades, så var det fullständigt bomstopp i Tygrikets zon. Att ett offensivt och erkänt målfarligt lag som Vänersborg endast lyckas peta in en futtig liten boll på sextio minuter och dessutom förlorar skottstatistiken trots ett stort övertag i bollinnehav talar sitt tydliga språk. Tygriket har hittat tillbaka till vinnarspåret och går en spännande vår tillmötes.

Få om ens någon hade väl ärligt talat trott att Tygriket skulle husera på en tredje plats i tabellen då det var dags att invänta Tomten. Framförallt inte efter den minst sagt mediokra säsongsupptakt som laget presterade. Men man har envist nött vidare med en stark tro på det man gör och detta har tillslut gett resultat. Det finns mycket talang, men inte minst taktiskt kunnande i laget och får man bara bitarna att falla på rätt plats är Tygriket inget lätt lag att tampas med.

Andreas Johansson är inte den förste som i ren frustration knäckt en klubba efter att ha stångat pannan blodig mot Tygrikets betongförsvar, och han lär sannolikt inte vara den sista heller.

Det gäller dock att behålla ödmjukheten och trumma på som man gjort mot slutet ifall säsongen skall fortsätta i dur. Så på sätt och vis är väl kanske ändå inte "Die Mauer" en passande melodi att ljuda över nejderna i markbygden. Istället hoppas vi på att Bryan Adams gamla slagdänga "We´re gonna win" får sätta ton på Tygrikets fortsatta äventyr under våren.

Till sist...
P-O var med i omklädningsrummet och firade segern efter matchen. Frågan är om det var förhoppningen om att kunna tigga till sig en pilsner som ledde till den gamle stofilens oväntade besök, eller planerar han möjligen att göra en "Henke"?
Fortsättning lär följa...

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 - IBK Vänersborg 4-1 (0-0, 0-1, 4-0)

0-1
1-1 Adam Myrman
2-1 Andreas Ljunggren (Björn Andersson)
3-1 Kristoffer Arvidsson
4-1 Kristoffer Arvidsson (Jesper Sunnerås)

Skott: 37-26
Publik: 125
Utv: TT99 1x2, IBKV 3x2
Domare: Lars Jönsson & William Storey

Hôven
¤¤¤ Biffen
¤¤ Sälen
¤ Muggen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Kristoffer Arvidsson 1 2 0 0 2
Adam Myrman 1 1 0 0 1
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Björn Andersson 1 0 1 0 1
Jesper Sunnerås 1 0 1 0 1
Daniel Gripestam 1 0 0 0 0
Fredrik Johansson 1 0 0 0 0
Jonathan Johansson 1 0 0 0 0
Martin Andersson 1 0 0 0 0
Peter Kristensson 1 0 0 2 0
Viktor Nyden 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

sön 5 okt 2008, 17:00 IBK Vänersborg - IBK Tygriket 99 5 - 6